As cantigas de Pero Gonçalvez de Portocarreiro - Eirín, Leticia (Revista de Filología Románica, 2025)
Este artigo é un estudo do cancioneiro de Pero Gonçalvez de Portocarreiro, trobador de orixe portuguesa que viviu por volta da segunda metade do século xiii. A tradición manuscrita transmitiunos unicamente catro composicións da súa autoría, todas pertencentes ao xénero de amigo, que se caracterizan pola súa singularidade no que di respecto á presenza de léxico concreto, ao simbolismo que del se deriva e á súa interpretación. Deste modo, e para alén da fixación textual das cantigas, este traballo céntrase principalmente na análise integral do cancioneiro desde un punto de vista literario e retórico.
Keywords: Pero Gonçalvez de Portocarreiro; poesía medieval galego-portuguesa; cantiga de amigo; edición crítica; análise retórico-literaria