El terme ‘joguina’: algunes consideracions - Capellà Simó, Pere (Revista de Filología Románica, 2017)
Actualment, la història de la joguina es perfila com una àrea amb entitat pròpia, en la qual l’estudi lexical esdevé peremptori. Partint de l’estudi de cas de la llengua catalana, analitzem l’extensió del camp semàntic del terme ‘joguina’, des de les primeres documentacions fins a la seva més gran transformació de sentit, en l’era de les revolucions burgeses.