A propòsit dels nusos mòbils en la construcció dels sermons vicentins - Ysern, Josep (Revista de Filología Románica, 2017)
Fra Vicent es refereix a la seva predicació a través del símil de la xarxa. La predicació es conforma -segons ell- com una mena de filat o xarxa, teixida a partir d’autoritats, exempla, similitudines, etc. Seguint aquesta metàfora, en aquest article estudiem alguns dels nusos d’aquesta xarxa: els grups consolidats de símils que podem trobar, repetidament, tot al llarg dels seus sermons. Pensem que aquestes agrupacions faciliten el desenvolupament d’aquestes peces oratòries i ens mostren una tècnica de construcció que havia quedat eclipsada per l’atenció concedida a altres aspectes de la predicació vicentina.