Poesia medieval en una carta d’Estanislau Aguiló adreçada a Jaume Massó i Torrents - Rovira I Cerdá, Helena (Revista de Filología Románica, 2017)
S’edita una carta d’Estanislau Aguiló dirigida a Jaume Massó i Torrents, datada de 29 de setembre de 1914. Aquest document forma part de l’Arxiu Massó i Torrents de la Biblioteca de Catalunya, i conté informació codicològica sobre tres fulls solts de cançoners catalans medievals, cada un amb una de les següents composicions, algunes fragmentàries: 1) De mala reyl partec erguyl; 2) Se és greu causa per proar; i 3) Rey d’Aragó, ab tota ma desferra. A més, Estanislau Aguiló transcriu el text de les dues primeres peces, i remet a una edició de la tercera obra, publicada per Mateu Obrador i Benassar en 1905.