El poeta Jacint Verdaguer a l’Arcàdia romana - Medina, Jaume (Revista de Filología Románica, 2014)
El poeta català Jacint Verdaguer compongué obres de caire bucòlic durant la seva joventut i descriví la Plana de Vic d'acord amb les característiques del locus amoenus i de l'Arcàdia virgiliana. En el present article és estudiada la història del seu ingrés a l'acadèmia poètica de l'Arcadia Romana, de la mà del seu amic Jaume Collell, també poeta.