El plor de la tórtora i el naufragi de L’Atlàntida: dos ressons virgilians en l’obra de Verdaguer - Medina, Jaume (Revista de Filología Románica, 2009)
Després d’haver presentat un document en què s’acredita que Jacint Verdaguer posseïa un ejemplar amb l’edició llatina de les obres de Virgili, hom ofereix dos exemples de la influència del poeta de Màntua sobre la producció poètica de l’autor català.