Un flequer bandejat: edició i estudi lingüístic d’un procés criminal valencià de l’any 1578 - Barberà i Ibiza, Joan (Revista de Filología Románica, 2019)
Presentem ací l’edició i l’anàlisi lingüística d’un procés criminal de la localitat de Sueca, datat el 1578, el qual ens narra com un flequer és sorprés de nit en la sala on es guardava el gra de la localitat. Hem seleccionat les declaracions de l’inculpat i dels testimonis, l’escrit de defensa i el fragment de sentència en què se’l declara culpable de robatori. Se li imposa una pena de dos anys de bandeig.