Espai i identitat a la literatura. La construcció d’espais limitats enfront la por a l’infinit a l’Yvain ou le Chevalier au Lion - Polls Carmona, Héctor (Revista de Filología Románica, 2023)
S’analitza la representació de l’espai a la literatura, en concomitància amb la construcció de la identitat subjectiva, a l’Yvain ou le Chevalier au Lion. Aquesta anàlisi se centra en la construcció d’espais limitats enfront la por a l’infinit partint de dues bases conceptuals. Primerament es desenvolupa la perspectiva de la filosofia estètica actual en l’estudi de l’art en relació amb les emocions. Segonament es desenvolupa la teoria de la metaforologia blumenberguiana sobre la forma que té el subjecte de sobreviure al món i de construir projeccions retòriques i construccions ficcionals capaces d’enfrontar-se a les pors i representar una il·lusió de seguretat.