Presentación. Polifonías do indómito: novos estudos literarios de xénero e sexualidades - Fernández Pérez-Sanjulián, Carme (Madrygal. Revista de Estudios Gallegos, 2025)
Neste artigo preséntase o monográfico Polifonías do indómito: novos estudos literarios de xénero e sexualidades, resultado dun proceso de diálogo académico iniciado no encontro “Saberes en alianza” (Universidade da Coruña, maio de 2025). O volume reúne unha selección de traballos inéditos que combinan reflexións teóricas sobre xénero, sexualidade, nación e canon con estudos de caso centrados en poesía erótica e narrativa distópica contemporánea. En conxunto, as achegas propoñen novas vías de lectura crítica que sitúan os corpos, as subxectividades e as relacións sexoafectivas no centro dos estudos literarios galegos actuais.
Keywords: estudos de xénero; sexualidades; literatura galega; teoría queer; canon literario