Pensar fóra da caixa: o galego e as outras linguas - Basalo Bembibre, Pedro (Madrygal. Revista de Estudios Gallegos, 2024)
O propósito deste artigo é refutar a visión castelancentrista, asumida por moitos galegofalantes, na que o español se erixe como único referente válido e aceptado socialmente, ben como norma e modelo de lingua culta, ben como canle de comunicación con outras persoas de fóra de Galicia. Co fin de desmontar ese prexuízo, ilústrase por medio de aspectos léxicos, gramaticais e fonolóxico-fonéticos a conexión do galego con outras linguas europeas, así como a súa utilidade á hora de aprender outros idiomas.
Keywords: galego; divulgación; linguas romances; linguas europeas; castelancentrismo