Ramón Otero Pedrayo en América. Homo viator - Arias Chachero, Patricia (Madrygal. Revista de Estudios Gallegos, 2023)
Ramón Otero Pedrayo, figura clave na literatura galega de preguerra e posguerra, viaxou a América en tres ocasións (1947, 1956 e 1959). Estas viaxes supuxeron a posibilidade de encontrarse con vellos amigos, como Castelao, e o restablecemento da comunicación, en plena ditadura, entre os galeguistas que quedaran en Galicia e aqueles que partiran ao exilio.
Keywords: Ramón Otero Pedrayo; América; viaxe; exilio; ditadura