A espiritualidade a través da música na poesía de Francisco Luis Bernárdez - Sarfson, Susana (Madrygal. Revista de Estudios Gallegos, 2023)
A expresión lírica do poeta arxentino Francisco Luís Bernárdez (1900-1978) desenvólvese a partir dunha serie de influencias que van desde os escritores modernistas e ultraístas ás dos poetas áureos. No entanto, a medida que consolida a súa voz persoal, tres cuestións emerxen como constantes na súa obra: a música, a procura do sagrado e a angustia. Na poiesis do autor, a música maniféstase como vehículo do espírito. Este traballo expón e exemplifica estas tres ramas dun mesmo punto de interese do poeta: a espiritualidade como destino do ser humano.
Keywords: Francisco Luís Bernárdez; poesía arxentina; música e literatura; Galiza