A memoria da mina de Varilongo (Santa Comba) - Blanco Ramos, Carmen (Madrygal. Revista de Estudios Gallegos, 2020)
O obxectivo deste traballo é o de salientar a importancia que tivo a memoria dos e das protagonistas no traballo de investigación sobre o volframio na mina de Varilongo, no concello de Santa Comba (Blanco Ramos 2016). Ante a ausencia de fontes escritas, foi a memoria dos traballadores e traballadoras da mina a que encheu as lagoas daquel universo mineiro durante a Segunda Guerra Mundial.
Keywords: volframio; Varilongo; “roubeta”; contrabando; memoria