Galicia e El-Rei ou como reinar desde a distancia: comunicación política arredor de dous novos privilexios rodados de Xoán II - García-Fernández, Miguel; Pelaz Flores, Diana; Pichel, Ricardo (Madrygal. Revista de Estudios Gallegos, 2020)
O obxectivo principal deste traballo é editar e contextualizar dous privilexios rodados de Xoán II referentes a Galicia recentemente localizados na Biblioteca de Catalunya, un deles desaparecido desde o século XIX e outro descoñecido até o momento. Ao mesmo tempo, ofrécese unha primeira análise destes documentos rexios relativos a Ribadavia (Ourense) e ao mosteiro de San Vicenzo do Pino (Lugo), facendo fincapé na necesidade de abordar no futuro un estudo integral das relacións bidireccionais e da comunicación política entre o reino de Galicia e os seus monarcas, sobre todo durante a Baixa Idade Media, cando estes reinaron fundamentalmente desde a distancia.
Keywords: privilexio rodado; comunicación política; monarquía; Xoán II; Galicia; (Baixa) Idade Media; patrimonio documental antigo