Contribución aos estudos de lírica medieval galegoportuguesa en Arxentina na década de 1960: a obra de Nydia G. B. de Fernández Pereiro - Disalvo, Santiago; Nusch, Carlos (Madrygal. Revista de Estudios Gallegos, 2018)
A contribución de moitos arxentinos aos estudos medievais ibéricos durante o século XX é un feito amplamente coñecido e documentado. Outro tanto podería dicirse das aportacións brasileiras e arxentinas ás investigacións específicas sobre a lírica galegoportuguesa. Cómpre, nesta fase do avance destes estudos, retomar e revisar estas publicacións de diversa magnitude e perspectiva, como os escritos académicos de Nydia G. B. de Fernández Pereiro, co obxectivo de valorarmos e considerarmos o seu impacto e legado. Este artigo proponse como un dos primeiros resultados da investigación dalgúns membros do proxecto de investigación “Tensións e contactos na tradición lírica románica da Idade Media e do Renacemento até as súas proxeccións na Modernidade” (Dir. G. Chicote e S. Disalvo, 2014-2017), do IdIHCS e da Facultade de Humanidades e Ciencias da Educación (UNLP, Arxentina).
Keywords: Lírica galegoportuguesa; lírica trobadoresca; Nydia G. B. de Fernández Pereiro; estudos medievais; Arxentina.