Dramaturxia de Ferrol. O Grupo Autónomo de Lectura de Obras (GALO) - Oti Ríos, Francisco (Madrygal. Revista de Estudios Gallegos, 2018)
Pretendemos con este traballo rescatar unha nova páxina da Historia do Teatro Galego para achegala á sociedade. Unha nova achega, ao noso entender, necesaria para recompoñer algunhas pasaxes do proceso de consolidación do sistema teatral galego que, por veces, poden ser descoñecidas ou ignoradas; pero que, indubidablemente, forman parte dela e de aí o interese. A nosa investigación céntrase no que podemos considerar o primeiro grupo de dramaturxistas de Galicia: media ducia de persoas do teatro da comarca de Ferrol que decide constituírse en grupo autónomo de lectura de obras teatrais para estudar textos na súa vertente dramatúrxica tanto temática coma formal, co obxectivo de difundir as súas achegas, a través de fichas, entre unha morea de interesados tanto en Galicia coma fóra.
Keywords: Galicia; artes escénicas; teatro; repertorio; dramaturxia de Ferrol; GALO.