A emerxencia do Prerrexurdentismo a través da vontade do didactismo da literatura galega decimonónica: o "Himno Gallego a S.M. la Reina Doña Isabel 2ª" de Vicente de Turnes - Pardo de Neyra, Xulio (Madrygal. Revista de Estudios Gallegos, 2017)
Centrado nun himno galego decimonónico, redixido e publicado nos mediados do século XIX por Vicente de Turnes, este estudo analiza a vocación dunha literatura consciente do seu papel cara á institucionalización dun movemento claramente definidor da súa calidade, o Rexurdimento. Nesta misión, o interese didáctico é quen de nos descubrir como, desde o espazo do circunstancial, na Galiza do XIX se articula un compromiso que, desde o popularismo, se incardina no didactismo máis evidente.
Keywords: Literatura galega; Prerrexurdentismo; didáctica da literatura galega; crítica literaria; Vicente Turnes.