Figuras femininas na obra de Álvaro Cunqueiro. Entre o desexo e a negación - Noia Campos, Camiño (Madrygal. Revista de Estudios Gallegos, 2017)
Neste artigo quérese analizar o papel da muller en toda a obra do escritor Álvaro Cunqueiro, da poesía á narrativa, a partir da hipótese de que o escritor galego fala nos seus textos de vivencias persoais. As conclusións máis importantes do traballo poderianse resumir en que, fronte ás masculinas, as figuras de muller actúan sempre en función do protagonista, como noivas, esposas, amantes ou só como servidoras ocasionais. E en calquera deses papeis, o home non ve a muller como unha igual, nin como compañeira erótica; o seu modelo é o dunha figura feminina con calidades da nai.
Keywords: Literatura galega; Álvaro Cunqueiro; muller; amor; soño; realidade.