Manuel Freire Castrillón e a “Carta de Galicia” de "El Censor" (1786) - Mariño Paz, Ramón; Suárez Vázquez, Damián (Madrygal. Revista de Estudios Gallegos, 2017)
Baseándonos sobre todo en argumentos de índole lingüística, mais tamén en indicios biográficos e ideolóxicos, atribuímos esta “Carta de Galicia” a Manuel Freire Castrillón. Argumentos do mesmo tipo móvennos a postular que Freire foi tamén o autor doutros textos en castrapo e en galego, entre eles Un labrador que foy sarxento á os soldados do nobo alistamento (ca. 1808). Finalmente, ofrecemos unha transcrición anotada e minimamente intervida da carta.
Keywords: Manuel Freire Castrillón; castrapo; século XVIII; El Censor.