"Galicia Diplomática" (1882-1893): imaxe, discurso e identidade. A xénese da lectura historicista como proceso identitario na Galicia decimonónica - Lorenzo Rodríguez, Abel (Madrygal. Revista de Estudios Gallegos, 2017)
A revista Galicia Diplomática (1882-1893) é un referente dentro das investigacións históricas galegas. Neste artigo pretendemos amosar unha parte do seu legado e os obxectivos e influencias que a unían tanto aos procesos identitarios como ao uso historicista do medievalismo a través do patrimonio, do documento, o debate coa industrialización ou incluso a utilización laica e relixiosa baixo o signo do que W. Benjamin deu en chamar o “corpo como emblema”.
Keywords: Historiografía; patrimonio histórico; medievalismo; galeguismo; Galicia Diplomática.