Teatro, carteis e cómic na Galicia dos anos setenta - Oti Ríos, Francisco (Madrygal. Revista de Estudios Gallegos, 2016)
Neste traballo podemos atopar a relación entre as artes escénicas e as plásticas a través do estudo de carteis e folletos dos espectáculos producidos en Galicia na década dos anos setenta e principios dos oitenta do século pasado. Unha época significativa na que os creadores, intelectuais e artistas plásticos pularon o cambio político e cultural albiscando a luz no final do túnel da ditadura, nunha época cun ambiente social de rexurdir do movemento obreiro, da legalización dos partidos políticos ou de abolición da censura. Todo isto deu pé a unha nova estruturación do sistema teatral galego e ao nacemento do cómic en Galicia coas primeiras publicacións.
Keywords: Galicia; teatro; carteis; cómic; artes escénicas; artes plásticas.