Absoluta imposibilidade ou erros doutros tempos? Emilia Pardo Bazán e Prudencio Canitrot - Gegúndez López, Carlos (Madrygal. Revista de Estudios Gallegos, 2016)
Este artigo reflexiona sobre a relación entre Emilia Pardo Bazán e Prudencio Canitrot. Estes dous escritores galegos mantiveron contacto en Galicia e Madrid, compartiron momentos de cordialidade, aínda que tamén se teñen observado algunhas diferenzas ideolóxicas e tensións nesa relación, aspectos que analizamos no presente artigo.
Keywords: Emilia Pardo Bazán; Prudencio Canitrot; biografía; relacións; discrepancias.