La etapa formativa de Picasso en Galicia - Zurrón López, Inmaculada (Madrygal. Revista de Estudios Gallegos, 2015)
Este artigo recoñece a importancia do período de escasos cinco anos que Picasso pasou na Coruña, o lugar onde iniciou os seus estudos artísticos. A través da narración dos acontecementos vividos polo artista en Galicia, o obxectivo deste texto é confrontar a súa obra de formación en terras galegas coa súa obra posterior onde se pode apreciar unha estreita relación tanto nos temas como as composicións e mesmo as cores.
Keywords: Picasso; Arte; Galicia; A Coruña; Raimundo Pérez Costales.