As categorías non verbais. Análise dunha narración oral en galego - Rivas, Aitor (Madrygal. Revista de Estudios Gallegos, 2015)
Partindo da concepción da estrutura tripla básica da comunicación humana de Poyatos (1994a, 1994b) e as consecuencias teóricas e analíticas que se derivan da mesma, concibo a comunicación humana como un todo indisolúbel no que a comunicación verbal non se pode separar do comportamento do corpo. Neste artigo analizo as categorías non verbais que se empregan na comunicación oral. O corpus de estudo consiste nunha narración oral en galego na que, empregando o modelo proposto por Bouvet (2001), individualizo algúns quinemas (unidades mínimas de movemento corporal con significado) que permitan completar a explicación das categorías non verbais con exemplos tirados da gravación.
Keywords: Comunicación non verbal; Quinema; Oralidade; Categorías non verbais.