Manuel Murguía e Rosalía de Castro nos inicios como escritora de Narcisa Pérez Reoyo - López, Teresa (Madrygal. Revista de Estudios Gallegos, 2015)
En 1865 Narcisa Pérez Reoyo publica na Coruña o seu primeiro poemario, Cantos de la infancia, prologado por Manuel Murguía e que inclúe un poema dedicado a Rosalía de Castro. Este artigo trata das relacións do matrimonio Murguía-Castro coa escritora novel, no contexto da literatura escrita por mulleres no século XIX e da construción da literatura galega.
Keywords: Narcisa Pérez Reoyo; Mulleres escritoras; Manuel Murguía; Rosalía de Castro; Rexurdimento; Provincialismo.