Achega á presenza (ou ausencia) do galego e a súa literatura en Dinamarca: estudo, tradución e coñecemento - Rodríguez Tembrás, Vanesa (Madrygal. Revista de Estudios Gallegos, 2015)
Este estudo céntrase na procura da pegada do galego, a súa literatura e cultura galega no país nórdico. Ó decatarnos do descoñecemento e a ausencia da nosa lingua en ámbitos académicos, editoriais e sociais dinamarqueses, rastrexamos as debilidades e fortalezas da posibilidade da implementación do galego e a súa literatura en Dinamarca.
Keywords: Galego; literatura galega; Dinamarca; tradución; países nórdicos