O panorama actual das industrias culturais galegas: as políticas públicas culturais - González Suárez, Marta (Madrygal. Revista de Estudios Gallegos, 2015)
Este traballo aborda desde unha perspectiva de análise socio-política o contexto anterior á autonomía de Galiza e a evolución inmediata das políticas públicas galegas unha vez instaurado o Estado autonómico co obxectivo de comprender a situación presente da nosa cultura. Ao mesmo tempo expón con detalle o actual concepto de industrias culturais e fai un repaso das estratexias desenvolvidas na nosa comunidade por parte do sector como mecanismo para garantir a viabilidade e autonomía dos proxectos de contido cultural.
Keywords: Industria cultural galega; políticas públicas culturais; actual contexto cultural de Galiza; iniciativas culturais galegas