As inéditas obras para guitarra de Juan José Mantecón e Jesús Bal y Gay, as dúas figuras musicais galegas da Generación del 27 - Diz, Samuel (Madrygal. Revista de Estudios Gallegos, 2015)
Atardecer e Pastoral, dúas obras musicais inéditas para guitarra dos compositores galegos Juan José Mantecón (1895-1964) e Jesús Bal y Gay (1905-1993), dedicadas ao guitarrista Regino Sainz de la Maza (1896-1981), e recuperadas recentemente no proxecto Guitarra clásica galega, liderado polo músico e investigador Samuel Diz (Tui, 1986) xunto á editorial Ouvirmos.
Keywords: Guitarra clásica; Jesús Bal y Gay; Juan José Mantecón; Generación del 27; Residencia de Estudiantes