O exilio e a emigración na base da Editorial Galaxia dende a súa creación ata a década dos sesenta. O caso de Arxentina e Uruguai - Villanueva Gesteira, María Dolores (Madrygal. Revista de Estudios Gallegos, 2015)
Arxentina e Uruguai, como principais países receptores da emigración e do exilio galegos, axudaron a asentar o proxecto da Editorial Galaxia durante dúas décadas con achegas económicas e coa divulgación dos libros publicados. A relación entre a Galicia interior e a exterior era intensa, polo que foi posible levar a cabo accións comúns.
Keywords: Editorial Galaxia; exilio; emigración; culturalismo