As edicións facsimilares no Castro, un exemplo de recuperación da memoria histórica - Quintás Pérez, Leticia (Madrygal. Revista de Estudios Gallegos, 2015)
Ediciós do Castro nace no ano 1963 co obxectivo principal de recuperar a memoria histórica da Galiza, silenciada durante os anos do franquismo. O presente traballo estuda unha parte da produción desta editorial, as edicións facsimilares, tendo en conta, en primeiro lugar, a súa descrición para, a seguir, facer unha análise e unha posterior valoración do que estas supuxeron no panorama editorial da época.
Keywords: Memoria histórica; edicións facsimilares; Ediciós do Castro; Díaz Pardo; exilio; represión