A recuperación da memoria histórica: Guerra Civil, represión e exilio en Ediciós do Castro - Portela Yáñez, María Rosario (Madrygal. Revista de Estudios Gallegos, 2015)
A liña editorial que define Ediciós do Castro é a da recuperación da memoria histórica de Galiza, sen distinción de xéneros, autores ou formato. En realidade, máis que unha liña editorial, podemos falar dun fío condutor que se concretaría no estudo da historia da Guerra Civil, a represión e o exilio; un fío que vertebrou dun modo ou outro todas as coleccións de Ediciós do Castro. Neste traballo analízanse dúas coleccións: “Documentos” e a “Biblioteca del Exilio”, coa intención de poñer en valor o traballo feito dende a editorial, xa desaparecida, e homenaxear a figura do seu creador, Isaac Díaz Pardo.
Keywords: Memoria histórica; edición; represión; exilio; Ediciós do Castro; Isaac Díaz Pardo