La anticipación de la mente andrógina en "El caballero de las botas azules" - Stratan, Sebastian (Madrygal. Revista de Estudios Gallegos, 2015)
O mito do andróxino, ao igual que todas as representacións arquetípicas da existencia humana, empregouse para xustificar distintas aspiracións. Entre os seus múltiplos avatares ao longo do tempo, no século XX chega a xustificar a necesidade dunha conciencia liberada das cadeas do xénero, e Virginia Woolf é a primeira quen acuña o termo para o movemento feminista. Porén, máis de medio século antes, en Galicia, Rosalía de Castro escribe unha novela onde formula a teoría da voz narrativa sen características de xénero. Así pois, o presente artigo pretende demostrar como El caballero de las botas azules anticipa o que xeralmente se lle atribúe a Virginia Woolf.
Keywords: Rosalía de Castro; El caballero de las botas azules; Virginia Woolf; A Room of One’s Own; mente andróxina