Identidades femininas e educación literaria: análise crítica das coleccións coeducativas para a infancia e a mocidade - Pena Presas, Montse (Madrygal. Revista de Estudios Gallegos, 2015)
Nos últimos anos o sistema literario galego asistiu ao xurdimento de diferentes coleccións coeducativas para o público infantoxuvenil que naceron, na súa meirande parte, ao abeiro de iniciativas institucionais. Este artigo pretende tanto contextualizalas –dando a coñecer os seus precedentes–, como analizalas dende o punto de vista da educación literaria e dende a perspectiva das diferentes identidades femininas que amosan.
Keywords: Colección coeducativa; educación literaria; feminismo; identidade feminina; literatura infantil