Na súa propia pel: contribucións autobiográficas á Guerra Civil. Conformación dunha narrativa singular - Rodríguez Suárez, María (Madrygal. Revista de Estudios Gallegos, 2015)
Neste artigo preténdese, a través dun conxunto de 16 narracións, ofrecer a visión autobiográfica dun grupo de autores que decidiron pór por escrito as súas vivencias de supervivencia na época da Guerra Civil.
Keywords: Narrativa; autobiografías; Guerra Civil