A recepción do poemario "Fardel de eisilado" na Galicia interior e exterior a partir da correspondencia inédita de Luís Seoane - Fraguas Vidal, Rafael (Madrygal. Revista de Estudios Gallegos, 2015)
Esta análise das correspondencias entre Luís Seoane e os intelectuais galegos do interior como do exilio pon de relevo os puntos claves da recepción do seu poemario Fardel de eisilado: a estética social realista dos poemas, o esforzo polo idioma e o papel importante da correspondencia que permitiu ao noso poeta-pintor dar a coñecer o seu labor no exilio e reintegrarse de certo modo no mundo intelectual galego do interior.
Keywords: Luís Seoane; poesía de posguerra; exilio; intelectuais galegos; correspondencia