“¡Desperta Polska!” de Eduardo Pondal no contexto da loita independentista polaca - Boguszewicz, Maria (Madrygal. Revista de Estudios Gallegos, 2015)
Ao final da súa vida, Eduardo Pondal escribiu o poema titulado “¡Desperta Polska!” dedicado á loita independentista deste país que, a consecuencia das tres particións de finais do século XVIII, desapareceu do mapa. O obxectivo deste artigo é situar o poema no seu contexto histórico tanto polaco coma galego grazas ao que obteremos unha reflexión aprofundada sobre a visión pondaliana de Galicia e o seu papel na historia.
Keywords: Eduardo Pondal; Galicia; Polonia; “¡Desperta Polska!”; Rexurdimento