A versión poética de Hes.Op.1-53 por Aquilino Iglesia Alvariño - Pereiro Pardo, Amelia (Madrygal. Revista de Estudios Gallegos, 2015)
En 1986 foron publicadas unhas traducións inéditas de Aquilino Iglesia Alvariño, co gallo de celebrarse o Día das Letras Galegas na súa honra. Unha delas correspondía a unha versión poética en lingua galega do comezo do poema Traballos e Días de Hesíodo. A lectura e tradución dos clásicos grecolatinos constituía un dos alicerces da súa poesía. Por esta razón, o obxecto deste traballo é estudar esta versión de Hesíodo para afondar no coñecemento da súa actividade tradutora.
Keywords: Aquilino Iglesia Alvariño; Hesíodo; tradución literaria ao galego; literatura comparativa