Vivaldi como personaje de ficción en "Concierto barroco" de Alejo Carpentier, "Stabat Mater" de Tiziano Scarpa y "Settecento" de Marcos Calveiro - Peñalta Catalán, Rocío (Madrygal. Revista de Estudios Gallegos, 2015)
A figura do compositor italiano Antonio Vivaldi ten moito éxito como personaxe literario e cinematográfico, e podemos atopar exemplos da súa ficcionalización en obras de distinto xénero, que van desde a literatura infantil até a novela de intriga. O noso obxectivo é analizarmos como aparece reflectido Vivaldi como personaxe histórico en tres novelas: Concierto barroco (1974) de Alejo Carpentier, Stabat Mater (2008) de Tiziano Scarpa e Settecento (2010) de Marcos Calveiro. Analizaremos que detalles biográficos se destacan en cada unha destas obras e como son presentados no contexto da trama de ficción.
Keywords: Antonio Vivaldi; literatura comparada; Alejo Carpentier; Tiziano Scarpa; Marcos Calveiro