Polifonía e hibridismo xenolóxico en "Lapidario" (2004) de Miguel-Anxo Murado - Veiga, Martín (Madrygal. Revista de Estudios Gallegos, 2015)
Este artigo reflexiona sobre o epitafio como forma literaria mediante unha análise das principais diferenzas textuais e paratextuais que presentan Lapidario e o seu predecesor Lapidario dos heterodoxos, de Miguel-Anxo Murado. Tamén examina os complexos usos que no libro se dan da polifonía e o hibridismo xenolóxico como estratexias posmodernas que problematizan a lectura do texto en clave meramente poética.
Keywords: Poesía galega; epitafios; polifonía; xéneros literarios