Identidade e alteridade en "Vento ferido" de Carlos Casares - Piñeiro Pais, Laura (Madrygal. Revista de Estudios Gallegos, 2015)
Vento ferido de Carlos Casares adscríbese ó canon da Nova Narrativa Galega. Non obstante, aínda que a crítica adoita vincular Vento ferido a este grupo observamos nos relatos desta obra as influencias de autores galegos da tradición anterior. Neste artigo tentaremos analizar se inflúen Castelao e Dieste na busca da identidade de Carlos Casares a partir de dúas obras: Cousas e Dos arquivos do trasno.
Keywords: Vento ferido; Nova Narrativa Galega; narrativa de preguerra; identidade galega