Aproximación ecdótica ás edicións da obra poética de Lorenzo Varela - García López, José Ángel (Madrygal. Revista de Estudios Gallegos, 2015)
O obxectivo deste traballo é contribuír á fixación do corpus poético de Lorenzo Varela (A Habana, 1916 - Madrid, 1978) mediante unha análise ecdótica dos textos publicados en varias edicións da lírica deste escritor de vocación prematura, quen transcendeu o marco da literatura española para enriquecer proveitosamente a literatura en lingua galega.
Keywords: Poesía; literatura española; literatura galega; Lorenzo Varela