Unha lectura de "A orfa de San Lourenzo" de Rogelio Civeira - Eirín García, Leticia (Madrygal. Revista de Estudios Gallegos, 2015)
Neste traballo pretendemos analizar a obra teatral A orfa de San Lourenzo. Drama n-un auto i-en verso, da autoría de Rogelio Civeira, co obxectivo de evidenciar a súa presenza no denominado ‘teatro rexionalista’. A peza foi premiada no “Certame gallego literario” celebrado en Pontevedra en 1886, e publicada nese mesmo ano, xunto coas outras obras galardoadas, nun volume conxunto.
Keywords: rexionalista; A orfa de San Lourenzo; Rogelio Civeira; “Certame gallego literario”