As letras maiúsculas no códice "To" das "Cantigas de Santa María" - Varela Barreiro, Xavier (Madrygal. Revista de Estudios Gallegos, 2014)
Neste traballo describimos as pautas de uso das letras maiúsculas no códice To das Cantigas de Santa María. Distinguimos nel o emprego de dous sistemas de uso ben diferenciados nas maiúsculas de palabra e poñemos este feito en relación coa posibilidade de que a confección do códice se realizase en dous momentos diferentes. Serviunos tamén para establecer unha primeira hipótese sobre as relacións cronolóxicas entre os catro códices das Cantigas e entre estas, o Cancioneiro da Ajuda e o Pergamiño Vindel.
Keywords: grafías maiúsculas; medieval; galego; Cantigas de Santa María; Cancioneiro da Ajuda; Pergamiño Vindel.