A carta en galego de Magdalena García de Ogando a Martín Sarmiento. Edición interpretativa e breve comentario lingüístico - Mariño Paz, Ramón (Madrygal. Revista de Estudios Gallegos, 2014)
Ofrécense neste artigo unha reprodución fotográfica e unha edición interpretativa da carta en lingua galega que Magdalena García de Ogando lle escribiu a Martín Sarmiento probablemente non moito despois de outubro de 1755. A edición acompáñase dunha sumaria análise lingüística do texto.
Keywords: galego medio; carta en galego; edición e estudo.