O semanario pontevedrés "Litoral" e a autonomía do campo literario galego - Acuña, Ana (Madrygal. Revista de Estudios Gallegos, 2012)
Este artigo pretende poñer en valor a publicación periódica pontevedresa Litoral. Por unha banda, intentamos mostrar como este semanario exemplificou nas súas páxinas a loita pola autonomía do campo literario galego e, por outra, reproducimos as entrevistas que o xornal lles preparou a Valentín Paz Andrade e a Celso Emilio Ferreiro.
Keywords: publicacións periódicas galegas; Litoral; autonomía do campo literario; literatura galega; Xosé Luís Méndez Ferrín; Francisco Fernández del Riego; Valentín Paz Andrade; Celso Emilio Ferreiro.