As cifras da lingua hoxe. Comentarios á enquisa sobre coñecemento e uso do galego (2010) - Muñoz Carrobles, Diego (Madrygal. Revista de Estudios Gallegos, 2011)
Neste artigo faremos un comentario xeral dos resultados obtidos pola enquisa sobre coñecemento e uso do galego dirixida polo Instituto Galego de Estatística en 2010. Tentaremos de presentar, explicar e mais analizar estas cifras tendo en conta a bibliografía recente e outros datos sociolingüísticos de importancia; asemade observaremos a evolución sociolingüística comparando os resultados actuais cós da enquisa anterior, realizada en 2003.
Keywords: lingua galega; sociolingüística; enquisa; normalización.