Algunhas consideracións sobre a posición do adxectivo nunha fala galega - Alonso Núñez, Aquilino Santiago (Madrygal. Revista de Estudios Gallegos, 2011)
Este estudo, feito a partir dunha fala galega, presenta algunhas xeneralidades sobre a colocación na frase nominal das subclases de adxectivos. Conclúese que a anteposición do adxectivo en galego é un recurso que o falante ten para realizar un xuízo valorativo ou para destacar expresivamente un adxectivo
Keywords: Galego; adxectivo; sintaxe do adxectivo; orde de palabras.