Anatomía de “tanta visibilidade” das mulleres na literatura. Anatomy of women’s “so much visibility” in literature - González Fernández, Helena (Madrygal. Revista de Estudios Gallegos, 2006)
Na actualidade a visibilidade das escritoras na literatura galega é asemade un logro do programa feminista e unha ruptura das regras literarias. As mulleres en canto que escritoras non acadaron aínda un estatuto de normalidade no sistema literario aínda que as súas propostas sexan máis innovadoras e recoñecidas que nunca, por iso neste artigo se analizan algúns dos síntomas de misoxinia existentes na interpretación patriarcal desta visibilidade.