Notas para unha tematización da narrativa infantil e xuvenil galega (1975-1985) - Pena Presas, Montse (Madrygal. Revista de Estudios Gallegos, 2008)
Este artigo pretende ser unha primeira aproximación aos temas, tendencias e motivos que inspiraron os textos da narrativa infantil e xuvenil galega entre 1975 e 1985. A análise destas obras permitirá deterse nas cuestións que interesaban ás figuras autoriais do momento, así como tamén detectar vieiros temáticos e albiscar innovacións futuras. Igualmente, proponse unha periodización destes primeiros anos de narrativa para a infancia e a mocidade. - Este artículo pretende ser unha primera aproximación a los temas, tendencias y motivos que inspiraron los textos de narrativa infantil y juvenil gallega entre 1975 y 1985. El análisis de estas obras permitirá detenerse en las cuestiones que interesaban a las figuras autoriales del momento, así como también detectar directrices temáticas y registrar innovaciones futuras. Igualmente, se propone una periodización de estos primeros años de narrativa para la infancia y la juventud.
Keywords: Narrativa infantil e xuvenil; Temática; Periodización; Narrativa infantil y juvenil