Breve introdución á Terminoloxía. Exemplo de elaboración dun traballo terminolóxico en galego - Montes García, Laura (Madrygal. Revista de Estudios Gallegos, 2008)
O presente artigo divídese en dúas partes ben diferenciadas. Unha primeira parte onde se fai unha pequena aproximación á teoría termonolóxica. Para isto comezamos polo repaso de diferentes traballos e persoas dende o s. XVI ata os nosos días. Logo tentamos delimitar e definir a disciplina á quen nos estamos a referir e o seu obxecto de estudo. A segunda parte consiste na descrición dos pasos que seguimos para elaborarmos un pequeno traballo terminolóxico sobre a lingua da ecoloxía. Os termos foron extraídos da sección “O noso planeta” da revista O correo da Unesco. - El presente artículo se divide en dos partes bien diferenciadas. Una primera parte donde se hace una pequeña aproximación a la teoría termonológica. Para esto comenzaremos por el repaso de diferentes trabajos y personas desde el s. XVI hasta nuestros días. Después intentamos delimitar y definir la disciplina a la que nos estamos a referir y a su objecto de estudio. La segunda parte consiste en la descripción de los pasos que seguimos para elaborar un pequeño trabajo terminológico sobre la lengua de la ecología. Los términos fueron extraídos de la sección “O noso planeta” de la revista O correo da Unesco.
Keywords: Terminoloxía; Metodoloxía; Baleirado; Ficha terminolóxica; Definición; Terminología; Metodología; Vaciado; Ficha terminológica